Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine brengen bezoek aan 'hun' Wales

27 september 2022 · Leestijd 2 min

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine hebben dinsdag voor het eerst een bezoek gebracht aan Wales sinds zij de titels prins en prinses van Wales dragen. Het paar kreeg een warm welkom op het eiland Anglesey, waar ze hebben gewoond, en in de stad Swansea.

Het paar deelde via Instagram enkele foto's van het bezoek aan onder meer de stad Holyhead. "Diolch Anglesey!" (Bedankt, Anglesey), beginnen de prins en prinses van Wales hun bericht. "Wat een welkom, het is geweldig om terug te zijn."

William en Catherine spraken onder meer met vrijwilligers van de Royal National Lifeboat Institution (RNLI). "Het was geweldig om te praten met mensen uit de lokale gemeenschap en deze dappere vrijwilligers van de RNLI te ontmoeten die helpen de kust van Noord-Wales veilig te houden." Tijdens het bezoek gingen de prins en prinses ook naar een nabijgelegen café en ontmoetten zij enkele lokale ondernemers.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Prinses-Catherine-met-bloemenmeisje-Wales

In Swansea werd Catherine verwelkomd door de 2-jarige Charlotte, die gekleed was in traditionele Welshe kledij. Het meisje overhandigde de prinses bloemen en kreeg vervolgens een dikke knuffel van haar. In de stad brachten William en Catherine onder meer een bezoek aan de St. Thomas Church.

Koning Charles droeg de titel prins van Wales over aan zijn zoon William na het overlijden van koningin Elizabeth. Catherine is daarmee automatisch de prinses van Wales geworden.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--