Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine drinken er een biertje op

4 maart 2020 · Leestijd 2 min

Prins William en zijn echtgenote Catherine hebben dinsdagavond hun eerste dag in Ierland feestelijk afgesloten. Het koppel bezocht een Guinness-brouwerij in Dublin en kreeg uiteraard zelf ook een biertje in de hand. Volgens Britse media genoot vooral William van het donkere Ierse bier.

De hertog en hertogin traden letterlijk in de voetsporen van koningin Elizabeth. Williams oma leerde in 2011 in dezelfde brouwerij hoe ze een perfecte pint kon tappen, haalde de prins aan in zijn toespraak. "Dames en heren, laat me jullie vertellen dat het niet vaak gebeurt dat ik de Queen volg naar een pub. Maar ik kijk ernaar uit om de theorie te testen of Guinness hier in Ierland beter smaakt dan aan de andere kant van de zee", zei hij.

Voor William en Catherine is het hun eerste officiële bezoek aan Ierland en het eerste buitenlandse bezoek sinds de brexit. De prins bedankte de aanwezige gasten uit onder meer de kunst, sport en het onderwijs. "We kijken uit naar onze komende twee dagen in Ierland, waarvan ik zeker weet dat we ook dan onder de indruk zullen zijn van de creativiteit, warmte en gastvrijheid van het Ierse volk."

Het koppel arriveerde gisteren in Ierland voor het driedaagse bezoek. Ze bezoeken naast Dublin ook nog Meath, Kildare en Galway.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--