Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine: lockdown is frustrerend

17 april 2020 · Leestijd 3 min

In een uitgebreid interview met de BBC hebben prins William en Catherine vrijdag hun zorgen geuit over het coronavirus. Via een videoverbinding praatten de twee over de pandemie, het gevaar voor de mentale gezondheid en over de nieuwe thuissituatie.

Prins William zei onder andere dat de drie weken durende lockdown voor veel Britten "frustrerend" is en dat de "druk, stress en eenzaamheid" toenemen bij mensen. Het echtpaar maakt net als andere families "ups en downs" mee, zei Catherine.

Het thuisonderwijs van hun kinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis noemen ze bijvoorbeeld "uitdagend". "We proberen vast te houden aan een strikt schema. Maar het is hectisch, als ik eerlijk ben. We hebben de kinderen trouwens niet eens verteld dat we door gingen met school tijdens de vakantie. Ik voel me erg gemeen", lachte Catherine.

Bezorgd

De 37-jarige prins vertelde verder dat hij bezorgd was over zijn vader Charles, toen die het virus onder de leden had. "Hij valt in een risicogroep, dus ik maakte me zeker even zorgen", zei William voor de camera. "Maar hij heeft veel infecties en verkoudheidjes gehad over de jaren, dus als iemand het virus kon verslaan, is hij het wel. En gelukkig had hij alleen milde klachten."

Ook maken de twee zich zorgen over de geestelijke gezondheid van hun volk. "Als deze lockdown nog langer gaat duren, is er steeds meer behoefte aan goede zorg voor de geestelijke gezondheid. We moeten het serieus nemen en mensen moeten weten hoe ze aan die steun moeten komen", zei William. "Verbonden blijven, positief blijven en met vrienden en familie praten is erg belangrijk."

Tips

De hertog en hertogin van Cambridge hebben een nieuwe korte film ingesproken die tips geeft over mentaal welzijn tijdens de coronapandemie. De film is gemaakt door het Engelse Every Mind Matters-platform, dat mensen helpt mentaal gezond te worden en blijven.

Het inspreken van de film komt voort uit een vergadering die William en Catherine hielden met experts en leiders van organisaties voor geestelijke gezondheid in het Verenigd Koninkrijk. Daar bespraken zij de impact van de crisis op de geestelijke gezondheidssector. De video wordt aanstaande maandag uitgezonden op nationale Britse tv.

In het interview heeft het paar over de hardwerkende zorgmedewerkers niks dan goeds te zeggen. "Ze doen hun werk buitengewoon goed. Ik denk dat het dramatisch gaat veranderen hoe we hen gaan waarderen in de toekomst. Dat is iets positiefs uit deze crisis", zei Catherine. William voegde eraan toe dat het logisch is dat zorgmedewerkers angstig zijn en sommigen "elke dag bang zijn om naar hun werk te gaan".

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--