Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine pakken dozen in voor vluchtelingen

9 maart 2022 · Leestijd 2 min

Prins William en zijn vrouw Catherine zijn woensdag langsgegaan bij het Ukrainian Cultural Centre in Londen. In het centrum worden onder meer spullen verzameld om naar Oekraïense vluchtelingen te sturen. Zelf pakte het echtpaar ook enkele dozen in.

William_en_Catherine_hulp_Oekraine.jpg

De hertog en hertogin van Cambridge hoorden op het centrum onder meer over hoe gevluchte Oekraïners in het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen worden geholpen. Sinds de inval van Rusland worden er veel spullen gedoneerd, vertelden medewerkers.

William en Catherine wilden de vrijwilligers van het centrum persoonlijk bedanken voor hun inzet. Het koppel had daarom zelfgemaakte brownies en mueslirepen meegenomen.

Lees verder onder de foto.

Williams vader bracht op deze doordeweekse dag een bezoekje aan een kerk in Londen. Daar hoorde hij meer over de opvang van vluchtelingen en asielzoekers. Vrijwilligers van de St. Luke's Church vertelden hem over het Refugee Response-programma, dat in 2021 werd gelanceerd en ondersteuning biedt bij essentiële zaken als onderwijs, taal, werk en tandheelkundige hulp.

Tijdens zijn bezoek sprak prins Charles onder meer met medewerkers van een Oekraïense club over de uitdagingen waarmee degenen die Oekraïne ontvluchten worden geconfronteerd. Ook ontmoette hij vrouwen en kinderen uit Afghanistan die in de kerk deelnemen aan kunst- en handwerkactiviteiten en asielzoekers uit andere landen die Engelse les kregen.

Lees verder onder de foto's.

koningin_Mathilde_bezoek_noodopvang.jpg

Koning Filip en koningin Mathilde van België bezochten woensdag een noodopvangcentrum voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het reisde daarvoor af naar de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Na afloop lieten ze weten in een verklaring dat de ontmoetingen met de gevluchte families en vrijwilligers ze heeft geraakt.

"De oorlog in Oekraïne is een humanitaire tragedie op een schaal die Europa sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer gekend heeft", vindt het koningspaar. "De angst van de families die we vandaag hebben ontmoet, is heel tastbaar. Hun verhalen zijn hartverscheurend."

Filip en Mathilde spraken ook met vrijwilligers op het centrum in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. "We zijn diep geraakt door de solidariteit van onze medeburgers voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne." De koning en koningin "hopen dat er zo snel mogelijk een einde komt aan deze oorlog".

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--