Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine reiken prijs uit aan 'helden uit de zorg'

29 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben de Pride of Britain Award uitgereikt aan zorgmedewerkers voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Het echtpaar was woensdag afgereisd naar het ziekenhuis St Bartholomew's in Londen. De uitreiking is zondagavond te zien op ITV, maar aanwezige Britse media deelden vast een voorproefje.

De hertog en hertogin van Cambridge troffen zes 'helden uit de zorg' om de award te overhandigen en te praten over hun werk. De prins maakte van de gelegenheid gebruik door wederom te benadrukken wat voor een ongekende prestatie de zorg heeft geleverd de afgelopen maanden. "Velen moesten hun gezinnen wekenlang achterlaten en sommigen die met pensioen waren kwamen terug om te helpen, terwijl anderen een nieuwe rol aannamen in de strijd tegen het coronavirus."

William vertelde hoe hij en zijn gezin tijdens de lockdown wekelijks meeklapten voor de zorg. "Hun harde werk gaat door en we blijven hen veel verschuldigd voor alles wat ze doen."

De Pride of Britain Awards worden georganiseerd door de krant Daily Mirror. De prijzen worden uitgereikt aan Britten die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de Britse maatschappij. Met de onderscheiding wil de organisatie "de prestaties vieren van buitengewone en noemenswaardige mensen die onze wereld tot een betere plek maken". De prijzen worden sinds 1999 uitgereikt.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--