Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine weer voor het eerst samen op pad

19 januari 2022 · Leestijd 2 min

William en Catherine hebben woensdagochtend hun eerste gezamenlijke werkbezoek van dit jaar gedaan. Prins William en de hertogin van Cambridge bezochten het vondelingenmuseum in Londen, waarvan Catherine sinds 2019 beschermvrouwe is.

Het is heerlijk om er weer in het @FoundlingMuseum te zijn", schrijft het stel op hun Twitterpagina, "en om te zien hoe ze blijven helpen om het leven van jonge mensen te veranderen. Maar ook om te horen waar jonge mensen die pleeggezinnen verlaten in de loop der jaren mee te maken hebben gehad, ook tijdens de pandemie."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het stel ging met een mondkapje op het museum binnen en sprak met verscheidene zorgexperts, schrijft de Britse krant Daily Mirror. Ze hadden het onder meer over de uitdagingen waarmee jonge mensen die pleeggezinnen verlaten te maken krijgen. Ook sprak het echtpaar met jonge mensen die zelf uit pleeggezinnen komen, om te begrijpen welke uitdagingen zij tegenkomen.

The Foundling Museum behandelt de geschiedenis van het in 1793 opgerichte Foundling Hospital, de eerste liefdadigheidsinstelling van het Verenigd Koninkrijk. Catherine bezocht het museum ook in 2017 en in 2019.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--