Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Kate klappen met gezin voor de zorg

24 april 2020 · Leestijd 2 min

Prins William en Catherine en hun kinderen hebben donderdag geapplaudisseerd voor het Britse zorgstelsel NHS. Dat deden de royals op de avond dat de BBC op televisie met The Big Night een nationale inzamelactie organiseerde voor minder bedeelde mensen die getroffen zijn door het coronavirus. Ook prins Charles en Camilla deden mee aan de actie.

De Britse omroep zond beelden van de applausactie live uit vanaf meerdere plaatsen in het land. Daartussen waren de leden van de koninklijke familie te zien. Zo ook William, Catherine en hun drie kinderen die fanatiek meeklapten.

Kijkers kunnen tijdens de show geld doneren. Giften van buiten het Verenigd Koninkrijk gaan naar het Covid-19 Solidarity Response Fund van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Sketch

Tijdens een sketch met Stephen Fry voor de BBC-benefietshow The Big Night In, heeft prins William laten weten dat hij soapserie EastEnders mist. De hertog van Cambridge grapte in het programma dat het "een hel" was zonder de show.

Voor het coronabenefiet kroop Fry in de rol van zijn Blackadder-personage Lord Melchett. In de sketch belde William in en babbelden de twee wat over de thuisscholing van de kinderen van het koninklijk echtpaar. De prins vroeg Fry vanwege het gemis van EastEnders ook om televisietips. De comedian antwoordde dat hij goede dingen hoorde over Tiger King, maar daarop liet William weten: "Ik probeer shows over de monarchie zoveel mogelijk te ontwijken."

Toen Fry de hertog van Cambridge aanspoorde om naar buiten te gaan om voor het zorgpersoneel te klappen grapte William, van wie tijdens de Skypesessie alleen het bovenlichaam te zien was: "Ik ga zo, maar laat ik eerst even mijn sokken zoeken. En mijn schoenen. En mijn broek." Het clipje eindigde met beelden van de hertog en hertogin van Cambridge die samen met hun drie kinderen voor hun deur applaudisseerden voor de mensen in de zorg.

Charles en Camilla

Ook prins Charles en zijn echtgenote Camilla hebben donderdagavond geklapt voor de zorg. Ze deelden een video hiervan op Instagram. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--