Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William: Ik ben trots op mijn grootouders

18 januari 2021 · Leestijd 2 min

Prins William heeft in een videogesprek met hulpverleners en vrijwilligers het belang van de coronavaccins onderstreept. De hertog van Cambridge hoopt dat iedereen zich laat inenten, zodra ze aan de beurt zijn.

Volgens William is er "licht aan het einde van de tunnel" nu de vaccins er zijn. Het is voor het eerst dat hij er openlijk over spreekt, een ruime week nadat zijn grootouders koningin Elizabeth (94) en prins Philip (99) hun eerste prik hebben gehad.

"Ik ben er erg trots op dat ze dat hebben gedaan. Het is echt belangrijk dat iedereen het vaccin krijgt wanneer ze aan de beurt zijn", aldus de prins.

In het gesprek feliciteerde hij alle hulpverleners en vrijwilligers die bij het Britse vaccinatieprogramma betrokken zijn. "Ik weet dat dit een enorm verschil gaat maken voor iedereen. Ik wil er ook op wijzen dat ik denk dat dit niet iets is dat heel gemakkelijk gaat en zeker niet waar iedereen in de wereld toegang tot heeft." William prees dan ook de Britse gezondheidsdienst NHS. "We hebben hier de juiste mensen, onderzoek en ontwikkeling."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--