Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William spreekt met Engelse bondscoach over mentale problemen

1 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Prins William heeft in de laatste aflevering van de Sound Of Support-videoserie, onderdeel van zijn Heads Up-campagne, gesproken met de Engelse bondscoach Gareth Southgate over het belang van mentale gezondheid bij voetballers.

Het gesprek tussen de hertog van Cambridge en Southgate vond eerder in juli plaats op het landgoed van Sandringham. De bondscoach deelde met William zijn eigen ervaringen over het overwinnen van mentale obstakels die van invloed waren op zijn mentale gesteldheid. Ook spraken de twee over de coronacrisis en welke rol voetbal kan spelen om te zorgen dat mensen worden aangespoord om hulp te zoeken bij mentale problemen.

"Het idee om erover te praten is geen teken van zwakte", meent William. "Om open over je emoties te zijn en een probleem aan te pakken is iets positiefs en krachtigs, geen zwakte. Ik hoop dat die cultuur nu langzaamaan verandert." Volgens Southgate hebben veel mensen het idee dat zij de enige zijn die met mentale problemen kampen. "Maar een paar van de meest succesvolle mensen ter wereld heeft te maken gehad met dit soort problemen of met problemen over zelfvertrouwen."

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Penalty

Southgate weet als geen ander hoe het is om met mentale problemen om te moeten gaan. Tijdens het EK van 1996 miste hij in de penaltyserie van de halve finale tegen Duitsland de beslissende strafschop waardoor Engeland werd uitgeschakeld. "Ik was niet boos, ik had alleen spijt en voelde me er verantwoordelijk voor. Het is moeilijk, want ik baal nog steeds voor de jongens waar ik toen mee samenspeelde."

Toch is hij er bovenop gekomen. "De realiteit is dat we met die dingen moeten omgaan, en ons er niet voor moeten verstoppen. Ik kan me niet verstoppen voor datgene wat er gebeurd is. Ik moest besluiten hoe ik ermee om zou gaan en de tijd heeft me de mogelijkheid gegeven om het in een beter perspectief te zetten."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--