Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William wil in voetsporen van Charles en Philip treden

29 september 2020 · Leestijd 2 min

De 38-jarige hertog van Cambridge werd twee jaar lang gevolgd door camera's voor de documentaire Prins William: A Planet For Us. Hij vertelt dat hij in de voetsporen wil treden van zijn vader en grootvader. Dat is te lezen op de Mail Online.

William gelooft dat prins Charles en de hertog van Edinburgh 'voorlopen op hun tijd'. Door hetzelfde te doen en aandacht te vragen voor het klimaat hoopt hij zijn eigen kinderen niet teleur te stellen. Al eerder gaf William aan dat hij zich, sinds hij vader geworden is, nog meer druk maakt om het klimaat en het welzijn van de aarde.

De hertog zegt ook dat hij hoopt dat de coronacrisis iedereen meer waardering heeft gegeven voor de natuur. 'Als we hier iets positiefs aan overhouden, dan is het dat het ons in staat stelt de balans op te maken en opnieuw te kijken naar wat onze prioriteiten zijn.'

De hertog roept de mensheid op om 'het tempo te versnellen' waarmee de groeiende milieudreiging voor de planeet wordt aangepakt.

William zegt in de nieuwe documentaire dat hij verwacht dat hij bekritiseerd zal worden vanwege zijn opvattingen, maar dat hij toch besloot de documentaire te maken. 'Iemand moet zijn hoofd omhoog houden en zeggen: dit kan mij wat schelen.'

William is de afgelopen twee jaar gefilmd tijdens bezoeken in het Verenigd Koninkrijk en in landen als Pakistan en Tanzania voor de ITV-documentaire die 5 oktober op de Britse zender te zien in. Zo is onder andere gefilmd hoe, in de Hindu Kush-bergen in Pakistan, William en zijn vrouw Catherine te zien kregen wat de effecten zijn van klimaatverandering op gletsjers die met recordsnelheden smelten. 

Bron: Mail Online

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--