Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Winnen! 10x kaartjes voor tentoonstelling 'De Vrouwen van Soestdijk'

2 december 2023 · Leestijd 3 min

Staat een bezoek aan de tentoonstelling 'De Vrouwen van Soestdijk' hoog op je verlanglijst na het zien van onze uitzending van 2 december? Dan hebben we goed nieuws. We mogen namelijk 10 kaartjes weggeven. Benieuwd hoe je deze kunt winnen? Lees dan snel verder.

Nog 23 dagen en dan is het kerst! Deze hele decembermaand trakteren we je op de website van Blauw Bloed op inspirerende en warme verhalen. En natuurlijk geven we ook af en toe een cadeautje weg. Vandaag hebben we een leuke winactie! 

Update: de kaartjes zijn al weggegeven aan de winnaars! 

Paleis Soestdijk in Baarn is jarenlang het woonpaleis geweest van koningin Juliana en prins Bernhard. Zij waren overigens niet de enige bijzondere bewoners. De tentoonstelling richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk op de vrouwelijke bewoners van het paleis. Neem de van oorsprong Russische Anna Paulowna, die door haar huwelijk met de Nederlandse erfprins Willem uiteindelijk koningin van Nederland werd. Of denk aan koningin-regentes Emma (1858-1934) die het paleis na de dood van Willem III erfde en er een zomerverblijf van maakte.

Lees verder onder de foto. 

Maxima bij de tentoonstelling Anna Paulowna. In 2016 was het tweehonderd jaar geleden dat Anna
Maxima bij de tentoonstelling Anna Paulowna. In 2016 was het tweehonderd jaar geleden dat Anna Paulowna met de latere koning Willem II trouwde en naar Nederland kwam.

'De Vrouwen van Soestdijk'

Koningin Juliana, Anna Paulowna, Mary Stuart, Koningin-Regentes Emma, Anna van Hannover en Maria Louise van Hessen-Kassel waren vrouwen die de afgelopen eeuwen hun stempel drukten op Paleis Soestdijk. Maar het begint allemaal met Catharina Hooft, vrouw van de Amsterdamse burgemeester: zij maakt van de eenvoudige hofstede Soestdijk een aantrekkelijke buitenplaats. "Hun invloed heeft geresulteerd in één van de meest interessante paleizen van Europa", aldus Maya Meijer-Bergmans, eigenaar van Paleis Soestdijk. "De vrouwen die de afgelopen 375 jaar hun stempel drukten op het paleis en de tuinen hebben zó van de plek genoten – sommigen waren op slag verliefd", vult curator Nicole Uniquole aan.

Lees verder onder de foto. 

Juliana-Soestdijk
1965: Bekendmaking van de verloving van Beatrix en Claus op Paleis Soestdijk.

Dit en meer ontdek je tijdens de tentoonstelling op Paleis Soestdijk die te zien is t/m 7 januari 2024. Te bezoeken op woensdag t/m zondag van 11:00 – 17:00 uur.

Winnen: 10x kaartjes

Je vraagt je nu natuurlijk af: hoe kan ik winnen? Dat kan door een vraag juist te beantwoorden. De vraag luidt: hoe heten de twee extra vleugels die Anna Paulowna aan Paleis Soestdijk heeft toegevoegd? Weet je het antwoord? Mail deze dan naar: blauwbloed@eo.nl met als onderwerp: Prijsvraag Paleis Soestdijk. Doe dit uiterlijk vóór 6 december. De gelukkige winnaars sturen we een mail met meer informatie. 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--