Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wintersportfoto siert omslag van Amalia-boek

21 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Een van de foto's die vorig jaar februari is gemaakt tijdens de jaarlijkse wintersportfotosessie van de koninklijke familie in Lech siert het omslag van het boek Amalia van Claudia de Breij. Uitgeverij Pluim liet woensdag de eerste beelden zien.

"Mooi hè? En dit is nog maar het omslag!", schrijft De Breij zelf op Instagram. De cabaretière schreef het boek naar aanleiding van de 18e verjaardag van prinses Amalia op 7 december. De verschijningsdatum is 16 november.

Het boek is gebaseerd op enkele persoonlijke ontmoetingen die de cabaretière met de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft gehad, kondigde de Rijksvoorlichtingsdienst vorige maand aan. De Breij sprak afgelopen zomer meermaals met Amalia over onder meer haar schooltijd, haar liefde voor muziek en over haar toekomstige rol als koningin. Ook vertelde de prinses over haar passie voor paarden en de paardensport.

Het is traditie dat er rond de 18e verjaardag van de troonopvolger een boek uitkomt om Nederland beter kennis te laten maken met hem of haar.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--