Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zal prinses Caroline nu écht een punt achter haar huwelijk zetten?

11 oktober 2021 · Leestijd 3 min

Prinses Caroline van Monaco. Bij officiële gelegenheden, benefietgala's of tijdens de nationale feestdag in het kleine vorstendom; de 64-jarige prinses verschijnt er al vele jaren alleen, zonder partner. Je staat er eigenlijk niet meer bij stil dat Caroline op papier nog altijd getrouwd is.

De oudste zus van prins Albert heeft een bewogen en bij vlagen zeer tumultueus leven achter zich. Ze rebelleert al vroeg tegen het strakke paleisleven en trouwt op 21-jarige leeftijd tegen beter weten in met rokkenjager Philippe Junot. Het huwelijk is geen lang leven beschoren.

In 1983 geeft de 26-jarige Caroline haar jawoord aan de Italiaan Stefano Casiraghi. Ze krijgen samen drie kinderen. Op 8 juni 1984 wordt zoon Andrea geboren, dochter Charlotte ziet op 3 augustus 1986 het levenslicht en de jongste van het drietal, Pierre, volgt op 5 september 1987.

Lees verder onder de foto's.

De kleine Pierre is net drie jaar als het noodlot toeslaat. Door een ongeluk met een speedboot komt Caroline's tweede echtgenoot om het leven. Na de dood van Stefano leidt de prinses lange tijd een teruggetrokken leven.

Eind jaren negentig verschijnt Caroline weer in de schijnwerpers. Op haar 42e verjaardag - op 23 januari 1999 - trouwt ze opnieuw. De man in kwestie: prins Ernst August van Hannover. Zes maanden na het huwelijk wordt hun dochter, prinses Alexandra, geboren. Het liefdesgeluk van haar ouders is helaas na enkele jaren voorbij.

Lees verder onder de foto's.

Sinds 2009 leven de twee gescheiden van tafel en bed. Tot een officiële ontbinding van het huwelijk is het tot op heden nooit gekomen. Best opmerkelijk, des te meer omdat Ernst August de afgelopen jaren nu niet bepaald op een positieve wijze in het nieuws komt. Zo is hij meerdere keren gearresteerd door de politie en is hij dit voorjaar door een Oostenrijkse rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden. De ex van prinses Caroline is geregeld voer voor de roddelbladen.

Het Duitse boulevardblad Bild meldt dat Caroline's 'echtgenoot' sinds deze zomer een nieuwe liefde heeft. Het zou gaan om de rijke Spaanse kunstenares Claudia Stilianopoulos (48). Ze zijn geregeld gespot in Madrid. Zal prinses Caroline nu écht een punt achter haar derde huwelijk zetten? De tijd zal het leren...

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--