Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zieke koning Marokko stuurt tienerzoon naar Parijs

30 september 2019 · Leestijd 2 min

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft een dubbele longinfectie opgelopen. De persoonlijke arts van de koning heeft hem zondagmiddag een paar dagen rust voorgeschreven. Daardoor kon hij zondag niet afreizen naar Frankrijk om zijn eer te bewijzen aan de overleden oud-president Jacques Chirac.

Mohammed wilde graag de familie van Chirac, met wie hij een sterke band onderhoudt, condoleren met hun verlies. De zieke koning liet zich maandag bij de uitvaartmis vertegenwoordigen door zijn 16-jarige zoon kroonprins Moulay El Hassan.

Koninklijke condoleances

Behalve de jonge Marokkaanse kroonprins woonden meerdere royals de uitvaartmis bij in de kerk Saint-Sulpice. Onder de gasten waren ook prins Albert van Monaco, het groothertogelijk paar Henri en Maria Teresa van Luxemburg en de Deense prins Joachim met zijn echtgenote prinses Marie.

Na afloop van de afscheidsdienst ontving de Franse president Emmanuel Macron de hoge buitenlandse gasten op het presidentieel paleis. De begrafenis van Chirac heeft in besloten familiekring plaatsgevonden op het kerkhof van Montparnasse.

Lees verder onder de foto's

Schriftelijke condoleances kwamen de afgelopen dagen onder meer van koning Harald van Noorwegen en de Deense koningin Margrethe. Jacques Chirac overleed donderdag op 86-jarige leeftijd. Hij was twaalf jaar president (1995-2007), tweemaal premier en drie termijnen burgemeester van Parijs.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--