Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ziekteverlof van koning Harald is verlengd

31 maart 2022 · Leestijd 1 min

Koning Harald van Noorwegen doet het voorlopig nog rustig aan. De 85-jarige vorst is nog niet hersteld van zijn coronabesmetting en heeft zijn ziekteverlof verlengd. Dat bevestigt een woordvoerder van het hof aan Noorse media.

Koning Harald zou eigenlijk donderdag weer aan het werk gaan. Zo zou hij volgens de paleisagenda de Noorse minister van Buitenlandse Zaken ontvangen.

Vorige week dinsdag werd bekend dat koning Harald positief op corona had getest. Het is de eerste keer dat hij met het virus besmet is geraakt. Eerder dit jaar bestond al wel de vrees dat hij het zou hebben, maar toen bleek het slechts om een griepje te gaan.

De Noorse vorst sukkelt al langer met zijn gezondheid. Zo werd hij in de afgelopen jaren onder meer geopereerd aan zijn hart en aan zijn knie.

Vanwege zijn huidige ziekte kon koning Harald dinsdag niet bij de herdenking van de Britse prins Philip zijn. Ook zijn vrouw koningin Sonja reisde niet naar Londen af.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--