Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Beatrix als troonopvolgster

8 november 2019 · Leestijd 2 min

In het archief van het Algemeen Nederlands Persbureau liggen maar liefst 150.000 oude, analoge foto's van leden van het Koninklijk Huis. Blauw Bloed kreeg de unieke kans om een kijkje te nemen in dit fotodepot.

De meest bijzondere foto's uit deze koninklijke verzameling zijn te zien in onze wekelijkse serie 'Prinsen & prinsessen uit het ANP-archief'. Fotospecialist Peter van den Doel onthult ook deze week weer een aantal unieke foto's van de Oranjes.

Troonpretendent

Peter van den Doel: "Hier zien we prinses Beatrix in haar rol als troonpretendent. We zien haar tijdens openingen, officiële gelegenheden en in contact met mensen. Je ziet hier al dat ze zich voorbereidde op de rol die ze later als koningin op zich zou nemen."

"Ze verricht met groot gemak officiële handelingen, zoals een boot in de vaart stellen en tijdens Prinsjesdag. Ook praat ze met zieken en gehandicapten, in het gras met studenten of zit ze hardwerkend achter haar bureau."

Bekijk hieronder de zes mooie kiekjes die Peter van den Doel samen met Blauw Bloed selecteerde. Benieuwd wat de verhalen zijn achter de foto's? Bekijk de video hierboven.

Wil je meer zien?

Dat kan! Bekijk hier meer mooie archieffoto's van prinses Beatrix.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--