Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Britse royals vieren feest in Verenigd Koninkrijk

4 juni 2022 · Leestijd 3 min

Familieleden van koningin Elizabeth reizen zaterdag door het Verenigd Koninkrijk om verschillende festiviteiten bij te wonen. De feestelijkheden zijn georganiseerd om te vieren dat de Britse koningin Elizabeth 70 jaar op de troon zit. Zo zijn prins Edward en zijn vrouw Sophie aangekomen in Noord-Ierland en bezocht prinses Anne zaterdagochtend een dierentuin in Schotland.

De 8-jarige prins George en de 7-jarige prinses Charlotte zijn samen met hun ouders, prins William en Catherine, in Wales om het platina jubileum mee te vieren. Op beelden is te zien hoe de oudste twee kinderen van de hertog en hertogin van Cambridge de auto uitstappen waarmee het gezin bij Cardiff Castle arriveerde.

Lees verder onder de foto's.

William, Catherine, George, Charlotte Wales
Prins William en Catherine met hun twee oudste kinderen in Wales.
Catherine Wales 2022
William Kate kinderen
George William 2022

William, Catherine en de kinderen zullen aanwezig zijn bij meerdere evenementen waarmee bij het jubileum wordt stilgestaan. Het is de eerste officiële taak die George en Charlotte vervullen. 

Lees verder onder de foto's. 

prinses Anne pinguïns
Prinses Anne voederde de pinguïns bij in een Schotse dierentuin.
Anne gordeldier
In Edinburgh maakte de 71-jarige dochter van koningin Elizabeth kennis met een gordeldier.
Edward Sophie Ierland
Prins Edward en zijn vrouw Sophie.

Prins Edward en zijn vrouw Sophie hebben het tegen elkaar opgenomen in een kookwedstrijd. De competitie ging om het bakken van de beste omelet. Dat deden de royals, gehuld in identieke kookschorten, onder toeziend oog van chef-kok Jean-Christophe Novelli. Die riep hen uiteindelijk allebei uit tot winnaar, schrijft Daily Mail.

Edward Sophie koken
Edward en Sophie laten hun kookkunsten zien.

Tijdens het bezoek aan Bangor tapte de jongste zoon van koningin Elizabeth ook een Guinness-biertje. In Belfast proefden de graaf en gravin van Wessex een lokale delicatesse, een Belfast bap, een knapperig wit broodje. Het Britse koninklijk huis heeft Belfast en Bangor via sociale media bedankt voor het warme welkom.

Edward biertje
Voor een vers getapt biertje moet je bij prins Edward zijn!.
Sophie Ierland
De gravin van Wessex maakt een praatje met enthousiaste fans.

Prinses Anne heeft een trofee overhandigd aan Richard Kingscote. Hij is de ruiter van het winnende paard van de paardenrace Epsom Derby. Op beelden is te zien dat de zus van prins Charles het beeldje glimlachend aan de ruiter overhandigd. Het paard, genaamd Desert Crown, is getraind door Sir Michael Stoute.

De enige dochter van Koningin Elizabeth was bij de race aanwezig in plaats van haar moeder. Koningin Elizabeth heeft de race bekeken vanuit Windsor Castle.

Lees verder onder de foto's. 

Prinses Anne paardenrace
Zaterdagmiddag was prinses Anne van de partij om een paardenrace te bekijken.
ANP-449797721
Anne paardenrace 2022

Donderdag begonnen de festiviteiten met de militaire parade Trooping the Colour, waar Elizabeth ook bij was. Vanwege haar broze gezondheid moest de Queen vrijdag verstek laten gaan bij een dankdienst in de kathedraal St. Paul in Londen.

Vanwege haar gezondheid laat Buckingham Palace steeds kort van tevoren weten of Elizabeth aanwezig zal zijn bij een evenement of niet.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--