Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! De allerlaatste dag voor Filip en Mathilde in Luxemburg

19 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Koning Filip en koningin Mathilde hebben donderdagavond hun staatsbezoek aan Luxemburg afgerond. Ze werden vergezeld door de Luxemburgse groothertog Henri.

Correspondent Wim Dehandschutter volgt het programma op de voet en doet voor Blauw Bloed verslag. Bekijk hierboven hoe hij de derde dag van het staatsbezoek beleefde.

Schengen

Het Belgische koningspaar bezocht in de ochtend eerst het Biodiversum in Remerschen, een centrum voor natuur- en bosbeheer. Daarna gingen ze door naar het plaatsje Schengen, waar ze een kijkje namen bij een openluchttentoonstelling. In 1985 werd hier het Akkoord van Schengen ondertekend, dit betekende de eerste stap in de totstandkoming van de Schengenzone, dat vrij verkeer van personen en vrij verkeer tussen Europese landen toestaat. 

Na een boottocht over de Moezel meerde het gezelschap aan in Remich. Bij een wijninstituut knoopten Filip en Mathilde een praatje aan met lokale wijnboeren. Aan het einde van de dag stapte het paar weer op de trein terug naar België.

De Belgen zijn voor het eerst op staatsbezoek in Luxemburg sinds 1994. Toen was het nog Filips vader en voorganger koning Albert die destijds voor zijn eerste officiële buitenlandse bezoek naar Luxemburg ging. Voor Filip en Mathilde is het inmiddels hun tiende staatsbezoek.

Benieuwd hoe de eerdere dagen van het staatsbezoek aan Luxemburg verliepen?
Bekijk hier het verslag van dag 1 en dag 2.

Bron: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--