Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! De kerstfoto van de Belgen

19 december 2020 · Leestijd 2 min

De Belgische koninklijke familie heeft een speciale kerstwens gedeeld op Twitter. De wens gaat vergezeld met een kerstfoto van de koning en zijn gezin.

Vanzelfsprekend is de kerstwens tweetalig. Naast de Franse boodschap is er ook een Nederlandse boodschap. Daarin verwijst het hof naar de beperkende maatregelen die voor de Belgen gelden vanwege de coronacrisis.

"Aan de vooravond van deze bijzondere kerstperiode, wensen wij u een zalig kerstfeest en een gezond en gelukkig nieuwjaar", staat er bij de sobere foto. Daarop staan koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen, de prinsessen Elisabeth en Eléonore en de prinsen Gabriël en Emmanuel. Ondanks het sobere karakter van de foto spreekt de Belgische krant Het Nieuwsblad van een "glamoureuze foto".

Eerder op vrijdag werd er een andere foto van het gezin vrijgegeven. Die was een paar dagen eerder gemaakt toen de koninklijke familie een kerstconcert bijwoonde. Dat concert wordt zondag uitgezonden op de Belgische televisie.

Bekijk hieronder de post op Instagram.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--