Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: de leukste beelden van koningin Máxima's werkweek

2 december 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima was afgelopen week veel op pad. Van prijsuitreikingen in Amsterdam tot het bekijken van haar nieuwe gordijnen in Tilburg. Blauw Bloed was overal bij en verzamelde de leukste beelden. Geen zorgen dus als je wat gemist hebt, hier komt een overzicht van Máxima's werkweek.

Koningin Máxima reikte maandag in het Straatmuseum de prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit aan de Anne Frank Stichting. De organisatie kreeg de prijs omdat zij het levensverhaal van Anne Frank, al jarenlang, op een creatieve manier onder de aandacht brengen. 

Máxima Cultuurfonds Prijs 2022

Bekijk hier een video van de uitreiking. 

Een dag later was Máxima bij het hoofdkantoor van de ABN AMRO in Amsterdam. Daar lanceerde zij, in haar functie als erevoorzitter van de stichting Schuldenlab, de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid. Met dit samenwerkingsverband kunnen bedrijven hun werknemers helpen die schulden hebben.  

Máxima lanceert Nationale Coalitie Financiële Gezondheid

Blauw Bloed sprak met de koningin over dit onderwerp. 

Koning Willem-Alexander reikte dinsdagmiddag de Erasmusprijs uit aan de Israëlische schrijver David Grossman. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan Europese tradities op het gebied van bijvoorbeeld geschiedenis en literatuur. De koningin kwam iets later maar was nog wel op tijd voor het maken van de groepsfoto. 

Groepsfoto Erasmusprijs 2022

Koningin Máxima was woensdagmiddag te gast in het Textielmuseum in Tilburg. Daar opende zij de tentoonstelling ‘Koninklijk borduren’. Op de expositie zijn de nieuwe gordijnen van Paleis Huis ten Bosch te zien. Deze heeft de koningin, samen met tweehonderd andere mensen, zelf geborduurd. Máxima zag het eindresultaat woensdag voor het eerst.

Máxima in Tilburg

Bekijk hier een leuke video van Máxima's bezoek. 

ANP-458625231

Donderdagochtend ging Máxima naar de Hogeschool in Den Haag. Daar vierde zij het 70-jarig jubileum van Nuffic mee. De organisatie zet zich er voor in dat studenten hun internationale vaardigheden kunnen ontwikkelen.

IMG_6940

Bekijk hier een video van Máxima's werkbezoek aan Nuffic. 

IMG_6941

Foto's: ANP, Blauw Bloed & Lotte Zoet.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--