Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Het social media-leven van prinses Estelle

28 februari 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Estelle van Zweden werd zondag 8 jaar. Ooit wordt ze koningin. Alhoewel haar moeder Victoria dat eerst nog zal worden, wordt Estelle nu al volop gepromoot via de sociale media van het Zweedse hof.

Ter ere van de achtste verjaardag van prinses Estelle plaatst het Zweedse hof bovenstaande foto op
Ter ere van de achtste verjaardag van prinses Estelle plaatst het Zweedse hof bovenstaande foto op social media.

De aanwezigheid van prinses Estelle op social media begint al vlak na haar geboorte, wanneer ze gedoopt wordt. Het Zweedse hof plaatst dan video's van de voorbereidingen en van de doop zelf. Ook plaatst het Zweedse hof traditiegetrouw op haar verjaardag elk jaar een nieuwe foto van de prinses. "Zo hebben we haar eigenlijk helemaal zien opgroeien", vindt Tirza van der Graaf, online redacteur bij Blauw Bloed.

Lees verder onder de foto.

Kerstvideo's

Prinses Victoria maakt ieder jaar met haar gezin een kerstvideo, waarin het gezin kerstkoekjes bakt of kerststukjes maakt. Afgelopen jaar gingen Victoria, Daniel, Estelle en Oscar naar een kerk, waar ze uitleg kregen over het kerstverhaal. "Sinds enige tijd maakt het Zweedse hof video's met Estelle waarin ze meer inhoudelijke bezoeken doet en waarin Victoria haar dochter meeneemt naar allerlei gebouwen rondom het paleis", zegt Tirza. Zo is Estelle onder andere in de hofbibliotheek geweest en bekeek ze samen met haar moeder de bijzondere kroonjuwelen.

Lees verder onder de foto's.

Toekomst

"Dat Estelle vaak op social media verschijnt, zegt over prinses Victoria en prins Daniel dat ze haar willen leren om goed om te gaan met de media. Dat ze als prinses online zichtbaar is en dat ze dat in de toekomst alleen nog maar meer zal zijn", zegt Tirza.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--