Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: koning Felipe dineert met twee andere staatshoofden

4 mei 2022 · Leestijd 2 min

De Spaanse koning Felipe heeft dinsdagavond in Portugal gedineerd met onder anderen de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa en zijn Italiaanse ambtgenoot Sergio Mattarella. Het diner werd door de president van Portugal aangeboden in aanloop naar de COTEC Europa Meeting die daar woensdag gehouden wordt.

Felipe werd dinsdag door onder anderen de Spaanse ambassadeur in Portugal, Marta Betanzos, ontvangen op de luchthaven van Porto. De koning reisde daarna door naar het hertogenpaleis van Bragança in Guimarães waar hij door de Portugese en Italiaanse president welkom werd geheten. Na een kort muzikaal optreden en een groepsfoto betraden de mannen het paleis waar het diner plaatsvond.

Lees/zie meer onder de foto.

Felipe mei 2022
V.l.n.r. Sergio Mattarella (president van Italië), Marcelo Rebelo de Sousa (president van Portugal) en koning Felipe van Spanje.

De COTEC Europa Meeting wordt woensdag gehouden in het Circo Theater in Braga. De staatshoofden en delegaties van de drie COTEC-landen - Portugal, Spanje en Italië - praten dan onder meer over cultuur en economie en hoe dat de onderlinge band tussen de landen kan versterken. De vergadering wordt sinds 2005 jaarlijks in roulerende volgorde gehouden in een van de drie landen.

Felipe president Portugal

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--