Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Onder de loep: Koninklijke kapsels

28 februari 2021 · Leestijd 3 min

Yes, we mogen bijna weer naar de kapper! Een mooie gelegenheid om eens te kijken naar koninklijke kapsels. Sommige zijn iconisch, andere experimenteel en misschien wat minder koninklijk. Stijlmeester Bodo Breg neemt voor ons diverse koninklijke kapsels onder de loep.

Van blond tot bruin, van lang tot kort en van krullend tot steil: bij de royals zien we alle mogelijke kapsels voorbij komen. De afgelopen tijd is net als bij de meeste mensen ook bij de royals ontstaan wat stijlmeester Bodo Breg "covid-coiffure" noemt. "We zien de haarlijn optrekken, we zien ze grijzer of blonder worden. Iedereen laat zijn ware gezicht zien, zo ook de royals."

Nu we deze week weer de schaar in ons haar mogen laten zetten, is dit een mooie gelegenheid wat inspiratie op te doen bij de royals voor een mooie coupe. 

Kijk snel verder!

'Greynaissance'

Caroline_Grijshaar.jpg

Bij prinses Caroline van Monaco valt Bodo Breg meteen wat op. Onlangs stond ze op de trappen van het Monegaskisch paleis voor de nationale feestdag in de staat. "Ze is lid aan het worden van de greynaissance. Oftewel: ze laat haar uitgroei gewoon tot volle bloei komen."

Succeshaar

Sommige royals hebben succeshaar en zijn gezegend met een coupe die altijd goed zit, ziet Bodo. "Dat is haar dat er altijd fantastisch gepolijst en glanzend geföhnd uitziet. Het zit geweldig in model, maar blijft ook een goeie jeugdigheid houden. Kijk naar koningin Rania van Jordanië, of hertogin Catherine van Engeland."

Iets meer tijd nodig

Sommige royals hebben iets meer tijd nodig om tot een goede coupe te komen. "De koningin is niet gezegend met heel dik, vol haar. Ze verft het al jaren en het is wat dunner. Ze weet goed gebruik te maken van hulpstukken zoals extentions."

Kameleon

Wie haar kapsel om de haverklap verandert en dus ook wel de 'kameleon van de kapsels' genoemd kan worden, is volgens Bodo Charlène van Monaco. "Toen zij Albert ontmoette, had ze halflang blond haar. Dat is steeds korter en extremer geworden. Zo hebben we haar gezien met een hanenkam op haar hoofd. Bij de laatste kerstgroet schrok ik een beetje, want het haar was aan de zijkant helemaal weggeschoren. Er bestaat een gezegde: lang haar en kort verstand. Als dat voor Charlène geldt, dan is zij heel slim aan het worden."

Wil je alle kapsels van Charlène bekijken? Wij hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Iconisch

De oudere generatie is niet echt van het variëren, maar gaat voor een iconisch kapsel. Zoals koningin Elizabeth of prinses Beatrix. "Zij hebben hun kapsel laten ontwerpen door een legendarische coiffeur, Alexandre de Paris. En na al die decennia staan beide kapsels nog als een huis. Ze zijn herkenbaar, iconisch en boven alles koninklijk."

Wil je weten welke royals ook weleens hun eigen haar doen, en wie hun kappers zijn? Bekijk dan snel het item bovenaan dit artikel!

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--