Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Margrethe ontroerd door herdenking

5 mei 2020 · Leestijd 2 min

De Deense koninklijke familie heeft maandagavond stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, precies 75 jaar geleden. De aankondiging van de Duitse overgave in Denemarken kwam op de avond van 4 mei, en aan de oorlog kwam de volgende dag een einde. Net als in Nederland viert Denemarken op 5 mei Bevrijdingsdag.

Koningin Margrethe stak kaarsen aan voor de ramen van kasteel Fredensborg ter herinnering aan het herwinnen van de vrijheid die op 9 april 1940 met de Duitse inval verloren was gegaan. De koningin werd op 16 april, zeven dagen na de Duitse bezetting geboren. Vanwege de coronacrisis verblijft de inmiddels tachtigjarige vorstin al twee maanden in Fredensborg, waar ze vorige maand ook haar verjaardag vierde.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Om de hoek in Kancellihuset op het terrein van Fredensborg ontstak kroonprins Frederik met zijn gezin ook kaarsen voor de ramen, terwijl zijn jongere broer prins Joachim hetzelfde deed met zijn jongste kinderen in kasteel Schackenborg in het zuiden van Denemarken.

Koningin Margrethe had eerder op de avond op de erebegraafplaats in Mindelunden, waar Deense verzetsstrijders hun laatste rustplaats hebben, samen met premier Mette Frederiksen een krans gelegd bij het herinneringsmonument. Het was de eerste publieke handeling van de koningin sinds begin maart.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--