Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Máxima draagt nieuwe jurken in tweede meiweek

15 mei 2022 · Leestijd 3 min

Natan! Dat is het kledingmerk wat koningin Máxima de tweede week van mei heeft gedragen. De koningin recyclede een paar ontwerpen uit haar kledingkast maar verraste ons ook met twee nieuwe creaties. Benieuwd welke dat zijn? Wij zetten de outfits van de afgelopen week nog even op een rijtje!

Dinsdagochtend startte Máxima haar werkweek met de opening van het ARTIS-Groote Museum in Amsterdam. Het museum biedt een verbinding met je lichaam en al het andere leven op de aarde, zoals dieren, planten en microben. De koningin opende de museumdeuren met een piepklein sleuteltje waarna zij een rondleiding kreeg. 

ANP-448332514

Máxima arriveerde in een lichtbruine jurk en hoed die we beiden eerder gezien hebben. De jurk droeg Máxima bij Royal Ascot in 2019 en tijdens het staatsbezoek aan Duitsland vorig jaar. De hoed zagen we voor het eerst tijdens Koningsdag 2014. 

Maxima bruine jurk
Máxima met de jurk in Engeland (links) en Duitsland (rechts).
Máxima bruine hoed
Máxima met de hoed op Koningsdag (links) en in Amsterdam (rechts).

Dinsdagmiddag reisde de koningin door naar Den Haag. Op Paleis Noordeinde zette zij haar hoed af en woonde ze de werkconferentie ‘Méér Muziek in Mijn Klas’ bij. Nadat Máxima een toespraak had gegeven ging zij langs bij verschillende workshops. Daar liet de koningin haar ritmegevoel zien en trommelde zij enthousiast mee op een djembé. 

Maxima_workshop_muziek

Woensdag stond er voor Máxima weer een opening op de agenda. In Amsterdam opende zij het Jeroen Pit Huis. Op deze plek worden chronisch zieke kinderen en hun ouders opgevangen. Hier kunnen zij tot rust komen en leren omgaan met het ziektebeeld. Ook prinses Marilène was bij de opening aanwezig. 

Koningin Máxima droeg tijdens deze gelegenheid een nieuw ontwerp van Natan. De haarband bestaat uit handgemaakte zijden bloemen. 

Máxima roze jurk

Donderdagmiddag verscheen Máxima wederom in een nieuwe Natan-creatie. Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Appeltjes van Oranje op Paleis Noordeinde droeg de koningin een donkerblauwe jurk. Zij combineerde de japon met witte schoenen van Gianvito Rossi. 

Koning Willem-Alexander reikte dit jaar de prijzen uit. Ook prinses Beatrix was hierbij aanwezig. 

Lees verder onder de video.

Máxima sloot de week af in Zeewolde. Daar bezocht de koningin vrijdagmiddag de scouting. Het bezoek belichtte activiteiten van waterscouting en projecten rondom duurzaamheid. Máxima is beschermvrouwe van de scouting in Nederland.

Máxima Zeewolde

Het oranje broekpak dat de koningin droeg tijdens haar bezoek heeft zij eerder gedragen. In 2018 zagen we de broek voor het eerst op Texel waar zij deze combineerde met een oranje top. Vorig jaar bezocht Máxima het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Amsterdam. Daar droeg zij het hele pak. 

Maxima oranje broekpak
V.l.n.r. Máxima op Texel, in Amsterdam en deze week in Zeewolde.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--