Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Máxima opent verpleeghuis Hof van Nassau

28 mei 2019 · Leestijd 2 min

In Steenbergen keken ze dinsdagochtend vol verwachting uit naar de komst van koningin Máxima. De echtgenote van koning Willem-Alexander kwam op bezoek in de Brabantse gemeente voor de opening van het nieuwe verpleeghuis Hof van Nassau.

Samen met een bewoonster verrichtte koningin Máxima de feestelijke openingshandeling van het verpleeghuis voor dementerenden. Vervolgens kreeg ze een rondleiding door de instelling en werd ze bijgepraat over allerlei technologische toepassingen, zoals de inzet van slimme vloeren en het gebruik van een augmented reality-bril. Ook sprak Máxima met medewerkers, vrijwilligers en bewoners over hun ervaringen.

Lees verder onder de foto's.

Het verpleeghuis is onderdeel van zorginstelling Tante Louise en heeft als uitgangspunt dat bewoners zoveel mogelijk de regie voeren over hun eigen leven. De bewoners met dementie krijgen er de maximaal verantwoorde vrijheid. Zo krijgen ze onder meer een armband met een sensor die bepaalt waar zij zich veilig kunnen bewegen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--