Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! Nieuwe kerstfoto van het Belgische koningshuis

23 december 2020 · Leestijd 2 min

Fotograaf Michel Gronemberger legt het Belgische koningshuis al vele jaren vast op de gevoelige plaat. Met het Belgische Nieuwsblad deelt hij een leuk feitje over de kerstfoto van dit jaar.

Op de foto staan koning Filip en koningin Mathilde arm in arm. Naast de koning staat de jongste zoon van het gezin, prins Emmanuel. Achter de drie staan prins Gabriël, prinses Éleonore en prinses Elisabeth. Het lijkt alsof de jongste van het gezin, prinses Éleonore, even groot is als haar broer en zus, maar niets is minder waar. "Neen, ze gebruikt een houten blok als verhoging", onthult Michel. "Als u goed kijkt, ziet u Filip tegen de witte kubus leunen, terwijl een hoek ervan uitsteekt tussen hem en Mathilde."

Voor het kerstportret, dat werd gemaakt in oktober, bezochten koning Filip en zijn gezin de studio van de officieuze hoffotograaf. Dat is opmerkelijk, want de fotograaf gaat normaal gesproken altijd op zoek bij het paleis in Brussel of het kasteel van Laken om plaatjes van de koninklijke familie te schieten.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--