Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Prinses Estelle met haar ouders op stap in haar hertogdom

25 mei 2022 · Leestijd 2 min

Voor de 10-jarige prinses Estelle van Zweden stond er woensdag een tripje naar Östergötland op het programma. De toekomstige troonopvolgster bezocht het hertogdom samen met haar ouders, kroonprinses Victoria en prins Daniel.

Prinses Estelle heeft bij haar geboorte de titel ‘hertogin van Östergötland’ gekregen van haar opa koning Carl Gustaf. Er is dus een bijzondere koninklijke band met deze Zweedse regio.

Het bezoek begon woensdagochtend met een ceremonie in het kasteel van Linköping, waar een salon is vernoemd naar de prinses: de hertogin Estelle salon. De dochter van Victoria en Daniel kreeg in het eeuwenoude kasteel de eer om een portret van zichzelf onthullen.

De visite aan Östergötland is niet haar eerste officiële bezoek aan het hertogdom. In mei 2014 mocht de 2-jarige Estelle een sprookjespad openen bij de Tåkern Naturrum, een belangrijk vogelmeer. De jonge prinses kreeg dit sprookjespad cadeau van het hertogdom bij haar doop in 2012. Nu, tien jaar later, stond er opnieuw een bezoekje aan het natuurgebied op de agenda.

Bekijk hieronder de leuke beelden!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--