Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Romantiek in Rusland tijdens 'koninklijke' bruiloft

1 oktober 2021 · Leestijd 2 min

De Russische George Mikhailovich Romanov, erfopvolger van het Huis van Romanov, is vrijdag getrouwd met Victoria Romanovna Bettarini. Het was de eerste Russische 'koninklijke' bruiloft in meer dan honderd jaar, meldt de persdienst van het voormalig Russische keizerhuis.

De twee verloofden zich in januari begin dit jaar. De bruiloft vond plaats in de Izaäkkathedraal in Sint Petersburg, de oude hoofdstad van het voormalige Russische Rijk (1721-1917). Diverse koninklijke familieleden vanuit de hele wereld hebben de trouwceremonie bijgewoond. Zo waren onder meer de Spaanse koningin Sofia en prins Rudolf uit Liechtenstein aanwezig.

Mikhailovich is enig kind van grootvorstin Maria Vladimirovna, een nakomeling van tsaar Alexander II (1818-1881). Haar vader was een achterkleinzoon. Zijn moeder claimt sinds 1992 aan het hoofd te staan van de keizerlijke Romanov-familie. Dit wordt niet algemeen erkend. Volgens haar is Mikhailovich de volgende in lijn voor de vacante Russische tsarentroon. De laatste tsaar, Nicolaas II (1868-1918), werd samen met zijn gezin vermoord na de revolutie.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--