Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! Willem-Alexander, Máxima en andere royals bij inhuldiging Japan

22 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag in Tokio de inhuldigingsceremonie bijgewoond van de Japanse keizer Naruhito. Naast het Nederlandse koningspaar waren er meer royals aanwezig bij de plechtigheid in het Keizerlijk Paleis.

De koninklijke gasten hadden de beste plekken onder de tientallen aanwezige staatshoofden. Het 'vak' met 'royals' bevond zich namelijk recht voor de troon van de keizer, die door het raam en de geopende deur aan de overkant van de binnenplaats van het paleis was te zien. De meeste presidenten en andere genodigden waren aangewezen op tv-schermen.

Willem-Alexander had overigens een stoel op de tweede rij, met naast hem behalve de koningsparen van Bhutan en Tonga ook de Belgische koning Filip en koningin Mathilde. De beste plaatsen waren voor de langst regerenden in het koninklijk gezelschap: onder wie koning Carl Gustaf (1973) van Zweden, die werd vergezeld door kroonprinses Victoria. Vooraan zaten ook groothertog Henri van Luxemburg en prins Albert II van Monaco.

Het Spaanse koningspaar zat met de emir van Qatar net buiten het vak, maar wel op de eerste rij. De troonopvolgers, zoals prins Charles en de kroonprinsen Frederik en Haakon zaten weer aan een andere kant, maar nog altijd veel beter dan het gros van de niet-koninklijke staatshoofden.

De koninklijke gasten mochten na afloop ook als eersten weg en hebben woensdag een eigen feestje met de keizerlijke familie. Ook bij het galabanket dat dinsdagavond in het Keizerlijk Paleis wordt gegeven, zijn de betere plaatsen voor hen gereserveerd.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--