Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! Willem-Alexander winkelt in Beverwijk

13 februari 2020 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander is donderdag naar Beverwijk afgereisd. De koning bracht samen met staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat een werkbezoek aan winkelcentrum De Beverhof. Dit deden de twee in het kader van de detailhandel in de binnensteden, waar winkelpanden - vooral in middelgrote steden - steeds vaker leeg staan omdat mensen online of in grotere steden winkelen.

In het centrum van Beverwijk spraken de koning en de staatssecretaris over de aanpak van de gemeente in het winkelcentrum. Daarna wandelden ze door de centrale winkelstraat en bezochten ze kookwinkel Tegel, Patisserie Leek, en Reindersfood Fashion. Willem-Alexander en Keijzer spraken daar over welke uitdagingen de ondernemers ervaren, hoe ze dat vertalen in hun bedrijfskeuzes, de verbinding van offline en online en de mogelijkheden van technologische ontwikkelingen.

Lees verder onder de foto's.

Versterken

Afsluitend gingen de koning en staatssecretaris rond de tafel met ondernemers, vastgoedeigenaren, vertegenwoordigers van overheden, onderwijsinstellingen en brancheorganisatie InRetail om te praten over het versterken van binnensteden en ondernemerschap in de detailhandel.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--