Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: William en Frederik steken voetballers hart onder de riem

15 november 2022 · Leestijd 3 min

De Britse prins William had maandag een speciale boodschap voor het Engelse nationale voetbalteam, dat in actie komt op het WK voetbal in Qatar. "Het hele land staat achter jullie", zei de prins onder meer tegen de Engelse selectie van bondscoach Gareth Southgate.

De zoon van koning Charles presenteerde op St. George's Park de shirtnummers aan de spelers, voordat zij naar Qatar vliegen. "Wat jullie en Gareth hebben neergezet is iets speciaals, dat is duidelijk te zien", zei de prins verder tegen de Engelse ploeg. "Speel voor elkaar, steun elkaar, geniet ervan, en ik weet zeker dat jullie ver komen."

Engeland komt maandag in actie tegen Iran in groep B van het toernooi. In diezelfde groep zitten ook de Verenigde Staten en Wales. Vorig jaar reikte het team bij het EK voetbal tot de finale, die de Engelsen na strafschoppen van Italië verloren.

Vooralsnog zou prins William, die voorzitter is van de Britse voetbalbond FA, geen plannen hebben om naar Qatar te reizen om de Engelse ploeg aan te moedigen. Dat zou te maken hebben met zijn drukke schema. William reist begin december onder meer naar Boston voor de prijsuitreiking van de door hem bedachte Earthshot Prize.

Lees en zie meer onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Frederik

Ook de Deense kroonprins Frederik heeft maandag een bezoek gebracht aan het nationale voetbalteam. De royal wilde het team succes wensen op het WK dat volgende week in Qatar begint. Op Instagram schreef Frederik dat hij met zijn bezoek wilde laten zien dat hij helemaal achter de Deense ploeg staat.

"Het team is scherp, de stemming is goed en je hoeft geen rood-witte bril te dragen om hoge verwachtingen te hebben van ons Deens nationaal team", schreef de kroonprins. Hij noemde de selectie een fantastisch team dat honger heeft naar een vervolg op het EK-succes van afgelopen zomer.

Op foto’s in Deense media is te zien hoe Frederik een praatje maakt met middenvelder Christian Eriksen en bondscoach Kasper Hjulmand. "Zoals ik meerdere keren heb benadrukt, heeft het nationale team mijn volledige steun, ongeacht waar ter wereld ze spelen", laat de royal weten.

Dinsdag vertrekken de Denen naar Qatar. Frederik gaat niet naar het WK, schreef hij op Instagram. "Deze keer kijk ik ernaar uit om het team vanuit huis aan te moedigen en ik wens Kasper Hjulmand en zijn ploeg alle geluk en succes toe."

Bekijk hier de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--