Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zijn de trouwplannen van prinses Mako van de baan?

9 april 2021 · Leestijd 2 min

Als het aan Kei Komuro ligt gaat zijn huwelijk met prinses Mako door. De 29-jarige Kei is nog steeds voornemens te trouwen met de oudste dochter van kroonprins Akishino van Japan. Hoewel hun huwelijk al meerdere keren werd uitgesteld zijn de trouwplannen zeker niet van de baan. Dat laat hij weten in een verklaring aan Japanse media.

Kei en Mako tijdens de officiële aankondiging van hun verloving.
Kei en Mako tijdens de officiële aankondiging van hun verloving.

Prinses Mako (29) maakte in september 2017 haar verloving met Kei Komuro bekend. De twee zouden in november 2018 trouwen. In februari 2018 liet het Japanse hof weten dat het huwelijk werd uitgesteld tot 2020, maar een nieuwe datum werd ook vanwege de coronacrisis nog niet geprikt.

Lees verder onder de foto.

Prinses Mako met haar broertje Hisahito, vader Akishino, moeder Kiko en jongere zus Kako.
Prinses Mako met haar broertje Hisahito, vader Akishino, moeder Kiko en jongere zus Kako.

Een financieel geschil tussen Kei's moeder en haar voormalige verloofde zorgde voor een kink in kabel en de nodige ophef in de media. Volgens Kei's moeder heeft haar ex in het verleden geld geschonken voor de studie van Kei, maar volgens de man ging het slechts om een lening. Hij eiste zijn geld terug. Zolang de ruzie niet is opgelost, kan van een trouwpartij geen sprake zijn aldus Mako's vader. 

De huwelijksplannen van Mako konden lange tijd niet de goedkeuring wegdragen van haar vader. Eind november liet kroonprins Akishino weten in een vraaggesprek ter gelegenheid van zijn 55e verjaardag dat hij zich neerlegt bij de wens van zijn oudste dochter om te trouwen met haar voormalige studiegenoot. Mako en Kei leerden elkaar jaren geleden kennen op de universiteit. Beiden studeerden destijds aan de International Christian University in Tokio.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--