Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo doet Máxima aan 'flagdressing'

29 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima koos dinsdag voor het bezoek van de Poolse president Andrzej Duda en zijn vrouw Agata Kornhauser-Duda voor een toepasselijke outfit. Bij ontvangst droeg ze een rode mantel met een opstaande kraag van modehuis Natan. Deze kleding past in de trend van 'flagdressing'.

'Flagdressing' betekent dat de koningin zich tijdens een bezoek kleedt in de kleuren van de nationale vlag van het bezoekende land.  Zo past de rode mantel van Máxima bij de rood-witte vlag van Polen. De koningin heeft dit zeer waarschijnlijk bewust gedaan, want we hebben we haar deze outfit nog niet eerder zien dragen.

Lees verder onder de foto's.

Kleuren en vlaggen

Deze groene avondjurk droeg de koningin tijdens het staatsbezoek aan Ierland.
Deze groene avondjurk droeg de koningin tijdens het staatsbezoek aan Ierland.

Het is niet de eerste keer dat de koningin zich aan deze trend waagt. Tijdens het staatsbezoek aan Ierland van afgelopen juni droeg Máxima een groene japon. Groen is de nationale kleur van Ierland.

Lees verder onder de foto's.

Victoria-Estland.jpg

Nog een voorbeeld vinden we in prinses Victoria. Tijdens een bezoek aan Estland in 2018 droeg ze een jurk van Dolce & Gabana in de kleuren blauw, zwart en wit. Deze kleuren zijn dezelfde als de vlag van Estland. We zijn benieuwd welke royals in de toekomst deze trend ook een kans durven te geven!

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--