Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo zag het afscheidsweekend van Harry en Meghan eruit

9 maart 2020 · Leestijd 2 min

Dit weekend brachten Harry en Meghan hun laatste bezoeken in het Verenigd Koninkrijk als senior leden van de Britse "royal family".

Laatste dag: Commonwealth Day

Op maandag sluiten Harry en Meghan hun afscheidsronde af op in de Westminster Abbey in Londen. Daar is een dienst voor de Commonwealth Day. Meghan, de hertogin van Sussex draagt voor de gelegenheid een groene jurk van Emilia Wickstead en een bijzondere hoed van William Chambers.

Lees verder onder de foto. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Kijk hier live mee met de dienst in de Westminster Abbey:

Bezoek Royal Albert Hall

Zaterdagavond woonden de hertog en hertogin van Sussex het jaarlijkse Mountbatten Festival of Music bij in de Royal Albert Hall in Londen. Dit ter ere van het 75-jarig jubileum van het einde van de Tweede Wereldoorlog en het 80-jarig jubileum van de vorming van de Britse commando's.

Ze woonden het evenement bij in de rol van Harry als kapitein-generaal van de Royal Marines. Achter de schermen maakte het stel kennis met de bandleden, met wie het koninklijk paar lachte en grapjes maakte voordat ze het podium op gingen om meer aanwezigen en muzikanten te ontmoeten.

Op het moment dat Harry en Meghan de zaal binnen gingen, kreeg het stel een luide staande ovatie van het publiek. 

Lees verder onder de foto's. 

Internationale Vrouwendag

Zondag was het Internationale Vrouwendag. Op Instagram werden foto's gedeeld van het bezoek van Meghan aan de Londense wijk Dagenham. De hertogin bezocht de studenten op deze school om alles te horen over wat Internationale Vrouwendag voor hen betekent en om te horen wie hen inspireert. 

Meghan zet zich al jaren in voor gendergelijkheid. Dit doet zij bijvoorbeeld door deze lokale verhalen te vieren en de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van alle vrouwen over de hele wereld te erkennen.

Lees verder onder de foto's. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / Sussex Royal

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--