Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zorgen over bevalling Sofia

16 maart 2021 · Leestijd 2 min

Eind deze maand of begin april moet de Zweedse prinses Sofia bevallen van haar derde kindje. Haar zoons Alexander (5) en Gabriel (3) kwamen in het Danderyd-ziekenhuis in Stockholm ter wereld. Sofia zou volgens het tijdschrift Svenk Damtidning graag weer in dat ziekenhuis bevallen, maar de verslechterde situatie rond de coronapandemie in Zweden kan weleens roet in het eten gooien.

Het ziekenhuis maakte maandag bekend de reguliere zorg af te schalen om ruimte vrij te maken voor de zorg aan coronapatiënten. Tegenover Svensk Damtidning laat een woordvoerder van Danderyd weten dat de prinses zich voorlopig nog geen zorgen hoeft te maken. "Maar het is geen ideale situatie", laat hij weten. De maatregel heeft nog geen gevolgen voor geplande reguliere zorg. "Het is meer een bestuurlijke maatregel om snel prioriteiten te kunnen stellen en beslissingen te kunnen nemen."

Ziekenhuisbevallingen zijn in Zweden heel gewoon. Vanwege het coronavirus gaan niet alleen de aanstaande moeders voor de bevalling in quarantaine; ook aanstaande vaders doen dat. Ze willen niet het risico lopen besmet te raken waardoor ze de bevalling moeten missen. Of prins Carl Philip ook in quarantaine gaat, is niet bekend.

Afgelopen donderdag waren Sofia en Carl Philip nog in het openbaar te zien. Ze vervingen de met het coronavirus besmette kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel tijdens de herdenkingsceremonie in de kerk van Drottningholm.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--