Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zussen Margriet en Beatrix genieten van avondje dans

25 september 2021 · Leestijd 2 min

De prinsessen Margriet en Beatrix hebben vrijdagavond genoten van de jubileumvoorstelling van Introdans. "Geweldig", aldus prinses Margriet bij een ontmoeting met de dansers op het toneel van het Stadstheater in Arnhem. Het dansgezelschap bestaat dit jaar vijftig jaar.

Vanwege de coronaregels mocht de zaal nog maar voor driekwart zijn gevuld en was het verzoek om tijdens de pauze op de plaatsen te blijven zitten - regels die zaterdag verdwijnen - maar dat had geen invloed op het enthousiasme en de uitgelatenheid van het publiek én de koninklijke dansliefhebbers.

"Ik ben er trots op dat ik beschermvrouw mag zijn van zo'n geweldige familie", aldus Margriet in het voorwoord van het jubileumboek dat ze samen met Beatrix voorafgaand aan de voorstelling kreeg aangeboden. "Introdans beweegt je. Letterlijk en figuurlijk. Tijdens een voorstelling gebeurt het maar al te vaak dat ik mee wil dansen", schreef Margriet ook.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beide prinsessen zeiden "heel blij" te zijn met de jubileumuitgave. Prinses Beatrix nam spontaan de gelegenheid te baat om Tom Wiggers, medeoprichter van Introdans te bedanken voor zijn pionierswerk, niet alleen voor de dans maar ook voor goede doelen zoals het Prinses Beatrix Spierfonds. Als koningin nam Beatrix het dansgezelschap een aantal keren met groot succes mee tijdens een staatsbezoek.

"Dierbare herinneringen koester ik aan de fantastische optredens voor diverse verjaardagen van mij", aldus prinses Margriet. "We zijn vaker geweest dan iedereen weet", zei Wiggers met een knipoog. Hij noemde het verjaardagsfeest van (toen nog) prins Willem-Alexander in de tuin van paleis Het Loo, waar de weergoden op het laatste moment iedereen gunstig gezind waren. Introdans gaat na dit weekeinde met het jubileumprogramma 'Tutti' op tournee door heel Nederland.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--