Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweeds koningshuis diep bedroefd over dood Ari Behn

26 december 2019 · Leestijd 2 min

De Zweedse koninklijke familie heeft donderdag bedroefd gereageerd op het plotselinge overlijden van Ari Behn, de ex-echtgenoot van de Noorse prinses Märtha Louise.

"We hebben bericht gekregen van het tragisch overlijden van Ari Behn. We hebben hem vele jaren gekend als lid van de Noorse koninklijke familie, die ons zeer na staat. Onze gedachten gaan uit naar zijn naasten", aldus een verklaring van koning Carl Gustaf.

Vriendschap

Ari Behn en Märtha Louise waren goed bevriend met kroonprinses Victoria en haar echtgenoot prins Daniel. Een vriendschap die ook na de echtscheiding van Ari en Märtha Louise in 2017 in stand bleef.

"Het is met grote droefheid dat we het bericht hebben ontvangen van de dood van Ari Behn. We zullen ons Ari blijven herinneren als de warme, hartelijke en spirituele man die hij was. Het was een eer hem te kennen. Onze gedachten gaan uit naar zijn dochters en familie", lieten Victoria en Daniel weten.

Medeleven

De Noorse premier Erna Solberg liet woensdagavond al weten dat haar gedachten uitgingen naar iedereen die van Ari Behn hield. Ze betuigde haar "diepste deelneming" aan de familie naar aanleiding van zijn "tragische overlijden".

Bij het koninklijk paleis in Oslo zijn sinds het bekend worden van het zelf gekozen overlijden van Ari Behn (47) kaarsen en bloemen door Noren neergelegd ter nagedachtenis. Op Instagram zijn honderden steunbetuigingen geplaatst voor prinses Märtha Louise.

Deens koningshuis

Ook de Deense koninklijke familie heeft donderdag via paleiswoordvoerder Lene Balleby een reactie gegeven op het tragische overlijden van Ari Behn, de ex-echtgenoot van de Noorse prinses Märtha Louise.

"De Deense koninklijke familie is diep bedroefd over de vroege dood van Ari Behn en stuurt hun warme gedachten naar de Noorse koninklijke familie en naar de familie van Ari Behn", aldus de korte verklaring van het Deense hof.

Bron: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--