Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweeds koningspaar aanwezig bij opening parlementaire jaar

8 september 2020 · Leestijd 2 min

De Zweedse Koning Carl Gustaf en koningin Silvia hebben dinsdag in een vanwege de coronamaatregelen vrijwel lege Grote Kerk van Stockholm de gebedsdienst bijgewoond die traditioneel vooraf gaat aan de opening van het nieuwe parlementaire jaar. Voor de plechtigheid in Storkirkan waren dit jaar slechts vijftig mensen uitgenodigd.

Het koningspaar werd ook niet zoals gebruikelijk vergezeld door het kroonprinselijk paar en door prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia. Die zullen later op de dag ook niet naar de Riksdag, het tegenover het Koninklijk Paleis gelegen parlement, komen. Koning Carl Gustaf houdt daar de openingstoespraak, waarna premier Stefan Löfven de beleidsvoornemens van zijn regering uitspreekt.

Al sinds 1975 vindt de opening van de Riksdag begin september plaats. Om het besmettingsrisico te verkleinen, zijn er slechts 190 van de 349 leden van de Riksdag en de helft van de ministers van de regering aanwezig.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia zijn vorige week na maanden van zelfisolatie in Stenhammar Slott weer teruggekeerd in Stockholm met het voornemen om binnen de coronamaatregelen hun werkzaamheden weer op te pakken.

Zo is dit weekeinde aangekondigd dat de koninklijke familie de komende tijd alle 21 provincies zal bezoeken, netjes verdeeld over het koningspaar, kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel, en prins Carl Philip met prinses Sofia.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--