Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweeds koningspaar bij nationale herdenkingsdienst

31 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden zijn zaterdag in de kathedraal van Uppsala bij de nationale herdenkingsdienst voor met name de slachtoffers van de coronacrisis. De dienst is een initiatief van aartsbisschop Antje Jackelén en vindt plaats aan de vooravond van Allerheiligen en Allerzielen, de tijd van het jaar waarin veel mensen de begraafplaatsen bezoeken om kaarsen aan te steken op graven.

"In tijden van crisis is een gezamenlijke bijeenkomst nodig waar verdriet en verlies maar ook hoop kan worden geuit. We dragen allemaal ervaringen met verliezen. Het is belangrijk om elkaar de ruimte te geven om te rouwen en om de gevoelens rond onze eigen dood en die van anderen te verwerken. Laten we het samen herinneren en voorzichtig zijn met wat hoop geeft", aldus de lutherse aartsbisschop Antje Jackelén.

Het programma tijdens de herdenkingsdienst is opgebouwd rond het requiem van Gabriel Fauré, en de muziek wordt afgewisseld met kaarsverlichting, tekstlezingen en toespraken van de aartsbisschop en middels een eerder opgenomen videoboodschap van de voorzitter van de Riksdag, het parlement. Het koningspaar steekt ook kaarsen aan. Vertegenwoordigers van de Zweedse Interreligieuze Raad nemen deel met gebed en tekstvoorlezing uit verschillende religieuze tradities.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--