Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweeds koningspaar opent expositie bij hun zomerverblijf

5 juli 2021 · Leestijd 2 min

De Zweedse koninklijke familie is neergestreken op het eiland Öland en dat betekent dat de royals zich weer veel in het openbaar laten zien. Zo opende koning Carl Gustaf zaterdag een tentoonstelling in het park van kasteel Solliden, het zomerverblijf van de familie.

Het is voor het zevende jaar op rij dat er op de plek van de vroegere croquetbaan van koning Gustaf V een tentoonstelling te zien is. Dit keer is de kas het thema. Het idee is dat een kas niet alleen gebruikt kan worden om groenten te verbouwen. Het is ook een plek voor recreatie, creativiteit en gezelligheid. Vier bekende Zweedse kunstenaars gingen daarmee aan de slag.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Samen met koningin Silvia opende Carl Gustaf de tentoonstelling. Vanwege de coronamaatregelen was de opening sober van opzet en werd die gehouden voordat de bezoekers de verschillende ingerichte kassen konden bezoeken.

Ieder jaar verblijft de koninklijke familie op Öland. Daar worden tal van activiteiten georganiseerd waarbij ze zich aan de Zweden laten zien. Hoogtepunt is de viering van de verjaardag van kroonprinses Victoria op 14 juli.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--