Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweeds koningspaar reageert op aankondiging verhuizing prinses Madeleine

9 maart 2023 · Leestijd 2 min

Deze week werd bekend dat Zweedse prinses Madeleine samen met haar man Christopher O'Neill en kinderen terug zal verhuizen naar Zweden. Na gewoond te hebben in Londen, New York en Florida, verhuist het gezin terug naar Stockholm. Het Zweeds koningspaar heeft vandaag laten weten wat zij het geweldig vinden dat het gezin binnenkort weer dichtbij zal wonen.

Tijdens een bezoek aan de Zweedse plaats Västerås vraagt een verslaggever van Expressen aan koningin Silvia wat zij vindt van de verhuizing van haar dochter naar Zweden. De koningin vertelt: "Het is natuurlijk geweldig, we zijn erg blij. De kinderen hebben er erg veel zin in, ze spreken Zweeds en houden van Zweden. Ze kijken erg uit om naar school te gaan en naar hier te zijn. Daar zijn we heel blij mee", vervolgt ze.

Op de vraag of het koningspaar invloed heeft gehad op het besluit van de prinses en haar gezin om te verhuizen, zegt koning Carl Gustaf: "Welke beslissing? Nee, waarom dat? Ze hebben een eigen leven. Zo gaat het meestal in de meeste families".

Dinsdag werd bekend dat prinses Madeleine samen met haar gezin vanaf augustus in Stockholm gaat wonen. Prinses Leonore (9 jaar) en prins Nicolas (7) gaan daar in het najaar naar school, prinses Adrienne (bijna 5) gaat dan naar de kleuterschool

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--