Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweeds koningspaar stuurt beste wensen voor Midzomer

19 juni 2020 · Leestijd 2 min

Het Zweedse koningspaar heeft vrijdag, aan de vooravond van het midzomer-weekeinde, van zich laten horen vanuit de koninklijke zomerresidentie Solliden bij Borgholm, op het eiland Öland. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia die vrijdag precies 44 jaar zijn getrouwd, wensten de Zweden een 'gelukkige zonnewende' toe: 'Glad Midsommar'.

"De traditie van het vieren van midzomer heeft diepe wortels in Zweden. Dit jaar moet het feest worden aangepast aan de omstandigheden. Het is een manier om zorg te tonen voor onze medemensen. Hiermee willen we iedereen in ons land, evenals alle Zweden in het buitenland, een vrolijk midzomerweekend wensen", aldus de koninklijke boodschap. Die ging vergezeld van een foto van het koningspaar in de tuin van Solliden.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Afgelopen maanden

Het koningspaar dat zijn trouwdag deelt met oudste dochter kroonprinses Victoria, die tien jaar is gehuwd, heeft de afgelopen maanden doorgebracht in Stenhammar Slott ten zuiden van Stockholm. Daar schermden koning en koningin zich af vanwege de coronacrisis die Zweden nog altijd in haar greep heeft. Carl Gustaf (74) en Silvia (76) gebruikten videobellen om in contact blijven met de ontwikkelingen, en op de koning sprak van het kasteel en de kasteeltuin de bevolking ook een aantal keren toe.

Vakantieverblijf Solliden

Solliden is sinds jaar en dag een favoriet vakantieverblijf. Daar wordt ook jaarlijks op 14 juli de verjaardag gevierd van kroonprinses Victoria, waarbij het publiek welkom is om haar in de tuin persoonlijk te komen feliciteren. Op het eiland is de verjaardag een een lokale feestdag, Victoriadag, en in het atletiekstadion van Borgholm is 's avonds altijd een muzikaal festijn waarbij de kroonprinses ook de naar haar vernoemde sportbeurs uitreikt. Vanwege de coronacrisis gaan die festiviteiten dit jaar niet door.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--