Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweeds koningspaar werkt alleen nog thuis

18 november 2020 · Leestijd 2 min

Het Zweedse koningspaar gaat weer geheel thuiswerken. Dat heeft koning Carl Gustaf dinsdagmiddag via sociale media bekendgemaakt. "We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en de gezamenlijke inspanningen voortzetten om de verspreiding van besmettingen te stoppen", aldus de Zweedse koning. Hij riep de bevolking ook op om vol te houden.

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia blijven voorlopig in Drottningholm Slott, even buiten Stockholm. Dat is hun gebruikelijke residentie. Eerder dit jaar isoleerde het koningspaar zich enkele maanden in het Steinhammar Slott, en tijdens de zomermaanden bleven koning en koningin in hun vakantiewoning Solliden op het eiland Öland. Daar konden de gezinnen van kroonprins Victoria en van prins Carl Philip zich - op afstand - bij hen aansluiten.

Zweden beperkte maandag openbare bijeenkomsten tot acht personen in de strijd tegen verdere verspreiding van het coronavirus. De naleving van de Zweedse coronavirus aanbevelingen is duidelijk afgenomen, verklaarde premier Stefan Löfven de nieuwe maatregel. "Dit is de nieuwe norm voor de hele samenleving", zei Löfven op een persconferentie. "Ga niet naar sportscholen, ga niet naar bibliotheken, organiseer geen diners. Annuleer."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--