Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweeds prinsje Alexander gedoopt

9 september 2016 · Leestijd 2 min

Prins Alexander Erik Hubertus Bertil, het zoontje van prins Carl Philip en prinses Sofia, is vrijdag iets na het middaguur gedoopt. De doopplechtigheid vond plaats in de kapel van paleis Drottningholm.

Doop-prins-Alexander-5.jpg

Alexander gaf geen kik toen de lutherse aartsbisschop Antje Jackelén het water, dat afkomstig is van een bron op het eiland Öland, over zijn bolletje goot. Het prinsje zat tijdens de plechtigheid op de schoot van zijn moeder. Naast prinses Sofia zat kroonprinses Victoria, peettante van Alexander, met haar zoontje prins Oscar. Oscar, die slechts een paar weken ouder is dan Alexander, werd eind mei gedoopt. De twee jongens lijken het al goed met elkaar te kunnen vinden, tijdens de doopplechtigheid zochten ze elkaar meermaals op.

Doop-prins-Alexander-1.jpg

Bron: ANP

Doop-prins-Alexander-4.jpg
Doop-prins-Alexander-3.jpg

Orde

Dat deden ook prinses Estelle (4) en prinses Leonore (2), de oudste kinderen van kroonprinses Victoria en haar zus Madeleine. De meiden waren voorbereid op een lange zit: Leonore had weer wat speelgoed meegenomen en Estelle verstopte een boekje in haar programmaboekje. Ook prins Nicolas (1), het jongste kind van Madeleine, vermaakte zich met wat speelgoed. De aanwezigen, onder wie natuurlijk ook koning Carl Gustaf en koningin Silvia, werden toegezongen door een jongenskoor en solist Frederik Benedict Nybladh. Aan het eind van de plechtigheid ontving ook prins Alexander zijn Orde van de Serafijnen van zijn opa, de koning. Het kostte Carl Gustaf moeite de versierselen om zijn jongste kleinkind te hangen: Alexander liet zijn vinger niet meer los. Na de plechtigheid liepen Carl Philip, Sofia, Alexander en hun gasten naar het paleis, waar een lunch wordt geserveerd. Terwijl het gezelschap onderweg was, klonken door Stockholm saluutschoten voor het prinsje.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--