Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweeds prinsje neemt zijn doopgeschenk in gebruik

28 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Prins Carl Philip en prinses Sofia van Zweden hebben donderdag samen met hun jongste zoontje een bezoek gebracht aan het natuurreservaat Säterdalen. Het was niet zomaar een uitje maar een feestelijk bezoek om het doopgeschenk van prins Gabriel in te luiden.

Bij zijn doop kreeg prins Gabriel een bijzonder cadeau: een rustplaats met zijn naam in natuurreservaat Säterdalen in de provincie Dalarna. Prins Gabriel, die maandag zijn derde verjaardag viert, is hertog van Dalarna. Vanwege de coronacrisis vond de ingebruikname plaats met een klein feestje.

Langs het pad dat naar de rustplek leidt is een vogeldorp met kleurrijke vogelnesten. Tijdens het bezoek schilderde het prinsje samen met zijn ouders een nestkast. Carl Philip en Sofia schrijven op Instagram dat ze hopen dat de rustplaats een gewaardeerde plek zal worden voor de vele bezoekers van het natuurgebied.  

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Gabriel kwam op 31 augustus 2017 ter wereld. Het prinsje heet volledig Gabriel Carl Walther en kreeg de titel hertog van Dalarna. De doop van prins Gabriel vond plaats in de paleiskapel van de koninklijke residentie Drottningholm. Zijn tantes prinses Madeleine en Sara Hellqvist zijn twee van de vijf peetouders.

Foto's: Prinsparet

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--