Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweedse koninklijke familie bij herdenkingen Holocaust

29 januari 2024 · Leestijd 2 min

Leden van de Zweedse koninklijke familie hebben zaterdag op de Internationale Herdenkingsdag voor de Slachtoffers van de Holocaust verschillende herdenkingsceremonies bijgewoond. Dat meldt het Zweedse hof zondag in een bericht.

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia

Koning Carl Gustaf en zijn vrouw koningin Silvia waren in de avond aanwezig bij een herdenkingsceremonie van de Joodse gemeente in de Grote Synagoge van Stockholm. Het koningspaar legde ter afsluiting van de ceremonie een steen bij het herdenkingsmonument naast de synagoge. Het is een Joodse traditie om een steentje neer te leggen, omdat die in tegenstelling tot bloemen wel tot in de eeuwigheid kunnen blijven liggen.

Kroonprinses Victoria en prins Daniel

Kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel waren op het eiland Skepppsholmen in Stockholm aanwezig bij een ceremonie georganiseerd door het Forum voor Levende Geschiedenis. Ze luiserden daar naar toespraken van onder anderen premier Ulf Kristersson en Dina en Jovan Rajs, twee uit Servië afkomstige Zweden die zich inzetten voor het behoud van de cultuur rond de Holocaustherdenking.

Het Zweedse hof deelde op Instagram een bericht over de aanwezigheid van de koninklijke familie bij de herdenkingsceremonies:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--