Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweedse royals kijken uit naar doop prinses Adrienne

5 juni 2018 · Leestijd 1 min

De Zweedse koninklijke familie heeft een feestelijke dag in het verschiet. Prinses Adrienne, het drie maanden oude dochtertje van prinses Madeleine en Chris O’Neill, wordt vrijdag gedoopt in de kapel van Paleis Drottningholm.

doopjurk_Zweedse_royals.jpg

De doopdienst vindt plaats om 12.00 uur en wordt geleid door de vrouwelijke aartsbisschop Antje Jackelén. Het prinsesje zal gedoopt worden met water uit een speciale bron die zich bevindt op het Zweedse eiland Öland. Een traditie die koning Carl Gustaf en koningin Silvia begonnen met de doop van hun oudste dochter Victoria.

Na de ceremonie zal er een receptie worden gehouden voor genodigden, gevolgd door een lunch. Het is nog niet bekend wie de peetouders van prinses Adrienne zijn. Naar verwachting maakt het Zweedse hof dit een dezer dagen bekend.

Doopjurk

Adrienne zal dezelfde doopjurk dragen als haar vierjarige zus Leonore en haar bijna driejarige broer Nicolas. Deze doopjurk uit 1906 is ook door haar opa koning Carl Gustaf, haar moeder Madeleine, haar tante Victoria, oom Carl Philip en al haar neefjes en nichtjes gedragen op de hoogtijdag.

Foto's: Kungahuset.se

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--