Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pracht en praal in Zweden bij de uitreiking van de Nobelprijzen

11 december 2023 · Leestijd 2 min

In Zweden was het afgelopen weekend tijd voor de jaarlijkse Nobelprijzen. En dat betekent dat we de Zweedse royals weer in glitter en glamour zien verschijnen met hun mooiste pakken en jurken mét diadeem.

De Zweedse royals verschenen weer in Stockholm bij de jaarlijkse ceremonie voor de Nobelprijzen en het banket. Daarbij waren de koninklijke vrouwen zoals ieder jaar op hun best gekleed. 

Lees verder onder de foto.

ANP-485945161

Kroonprinses Victoria

De Zweedse kroonprinses droeg voor de gelegenheid een paarse jurk die we al eerder hebben gezien. Victoria heeft de jurk eerder gedragen tijdens het staatsbanket in Zweden bij het uitgaande staatsbezoek van onze koning en koningin in het land. Bij de jurk droeg ze de amethyst tiara die perfect staat bij de kleur van haar japon. 

Lees verder onder de foto.

Nobelprijzen Victoria

Koningin Silvia

De koningin ging voor roze en droeg een galajurk met glitter. Het diadeem dat ze droeg, heeft ze vaker op. Zoals bijvoorbeeld op een officieel portret. 

Lees verder onder de foto.

Silvia Nobelprijzen

Prinses Sofia

Prins Carl Philip's vrouw Sofia koos voor een zwarte jurk van Andiata. Het modemerk is erg blij en vereerd dat ze een japon voor de prinses mochten ontwerpen. Hun inspiratie voor het design? "Prinses Sofia's elegantie", schrijven ze op Instagram.

Sofia Nobelprijzen

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--