Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweedse royals woensdag vol aan de bak

24 september 2020 · Leestijd 3 min

Deze woensdag was een drukke dag voor de Zweedse royals. Er werd vergaderd, er was een bezoek aan een vliegtuigfabriek en er kwam een onderzoeker op bezoek.

Global Child Forum

Allereerst waren Koningin Silvia, Koning Carl Gustaf, kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel en prinses Sofia bij een vergadering van Global Child Forum, een stichting die de koninklijke familie in 2009 in het leven heeft geroepen om kennis uit te wisselen over rechten van het kind.

Carl Gustaf hield een toespraak en zei blij te zijn dat de vergadering gehouden kon worden, ondanks het coronavirus. Volgens de Zweed heeft het coronavirus grote impact op het welzijn en de veiligheid van kinderen. "Het is daarom belangrijk dat het Global Child Forum samen met u zijn belangrijke werk kan voortzetten voor de bescherming en ondersteuning van kinderrechten in alle geledingen van de samenleving", zei de koning.

Zweedse defensiebureau FOI

Na de vergadering waren er nog taken voor prins Daniel en kroonprinses Victoria. De kroonprinses kreeg bezoek van een onderzoeker van het Zweedse defensiebureau FOI. Ze besprak met Aaron Lund de situatie in Syrië en de vluchtelingenstroom vanuit dat land. Ook werd ze bijgepraat over de gevolgen van de onrust in de regio.

Vliegtuigfabriek

Intussen was prins Daniel in Göteborg te vinden. Daar bezocht hij een vliegtuigfabriek en werd bijgepraat over de jongste ontwikkelingen in de industrie en in het bijzonder elektrisch vliegen. Heart Aerospace bouwt elektrische passagiersvliegtuigen voor regionaal vervoer. Tijdens zijn bezoek werd verteld dat het bedrijf in 2026 een vliegtuig gecertificeerd wil hebben waarmee negentien passagiers vervoerd kan worden over afstanden tot 400 kilometer. Dat zou genoeg zijn om een derde van het binnenlandse vliegverkeer in Zweden te bedienen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Action today for future generations

Koningin Silvia besloot haar werkdag met een digitale ontmoeting met de organisatie Digital cooperation: Action today for future generations. Die maakt deel uit van de Verenigde Naties. De koningin hield een korte toespraak over kindermisbruik. "Het is als koningin niet makkelijk om over seksueel misbruik te praten", zei ze. "Ik heb er de afgelopen twee decennia over gesproken en ik moet toegeven dat ik vaak pessimistisch ben over vooruitzichten op vooruitgang." Toch blijft Silvia erover praten, zei ze. "Vanwege mijn kleinkinderen en die van jullie moet ik doorgaan."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--